what the hell

What the Hell – owocowa kompozycja z wermutem. Jak przygotować ten drink?

What the Hell to wyjątkowa kompozycja smaków. W tym drinku łączą się ze sobą słodkie syropy i likiery owocowe oraz wytrawne wermuty. Chcesz przygotować taki koktajl? Zobacz, jakie to proste!

Składniki i czas przygotowania

Drink What the Hell przygotujesz w ciągu 5 minut. Jest to koktajl niezbyt pracochłonny, a jego przygotowanie polega przede wszystkim na połączeniu ze sobą ginu, wermutu oraz owocowych dodatków. 

What the Hell – drink krok po kroku

Przygotowanie tego drinka jest bardzo proste. Mamy dla ciebie klasyczny przepis na ten koktajl oraz instrukcję, dzięki której przygotujesz go bez problemów. 

Jakich składników potrzebujesz? 

Zacznij od skompletowania składników. Potrzebujesz: 

  • 40 ml ginu,
  • 20 ml wytrawnego wermutu,
  • 20 ml likieru morelowego,
  • 10 ml soku z limonki,
  • 10 ml syropu cukrowego. 

Jak przygotować drinka?

Aby przemienić powyższe składniki w słynnego drinka:

  • schłódź kieliszki koktajlowe, 
  • wypełnij shakera lodem, a następnie wlej wszystkie składniki i potrząsaj energicznie przez kilka sekund,
  • przelej koktajl do kieliszka, korzystając przy tym z sitka barmańskiego.

Jak udekorować ten koktajl?

Jeśli chcesz, by gotowy drink piękne wyglądał na stole, wykorzystaj naturalną dekorację. W tej roli świetnie sprawdzi się plasterek limonki, możesz też sięgnąć po skórkę z pomarańczy.

What the Hell – drink na letnie przyjęcia 

Ponieważ drink ten kusi orzeźwiającym smakiem, możesz go podawać przede wszystkim w trakcie letnich przyjęć. What the Hell to z jednej strony moc owoców, z drugiej – wytrawny smak wermutu. Takie połączenie sprawia, że drink ten świetnie sprawdzi się i przy luźnych spotkaniach towarzyskich, i przy bardziej oficjalnych okazjach. 

Gin i wermut – duet wyjątkowy 

Drinki z ginem i wermutem zajmują ważne miejsce w sztuce barmańskiej. Gin, znany też jako Jałowcówka, znany jest od XVII wieku. Jego smak sprawia, iż jest on wykorzystywany głównie jako składnik drinków. Od XIX wieku często towarzyszy mu wermut – włoski trunek znany z ziołowego i korzennego aromatu. Takie zestawienie daje wiele możliwości barmanom, szczególnie tym, którzy nie boją się sięgać po kontrastujące z ziołową nutą słodziki i likiery owocowe. Drink What the Hell to najlepszy dowód na to, że wytrawne alkohole o ziołowym posmaku mogą się świetnie sprawdzić w towarzystwie owocowych dodatków. Ten słodko–kwaśny koktajl może oczarować gości, a ty przyrządzisz go bez problemów.


Zobacz też:  Sex On The Beach – drink na letnie upały. Jak go przygotować?